ORIENTATION DAYS 2.0

28-30 SEPTEMBRIE

GHIDUL BOBOCULUI

Vă invităm să citiți acest ghid și să îl folosiți drept referință de-a lungul întregului an universitar, întrucât scopul său este de a vă introduce în universul academic, fiind un intermediar între voi,  Facultatea de Medicină și, implicit, Universitatea Transilvania.

 

Citind acest ghid, veți descoperi atât ce înseamnă viața de boboc medicinist: viața la cămin, examene noi ce vor înlocui tezele din liceu, tips & tricks despre programarea sesiunii, lista de lectură obligatorie pentru anul I, activități extracurriculare, cât și câteva detalii organizatorice atât despre Facultatea de Medicină, cât și despre Universitatea Transilvania.  

 

 Cum citim orarul? Care este programul la secretariat? Cum îmi decontez abonamentul de RATBv? 

Sunt toate întrebări ce își găsesc răspunsul în ghidul pe care l-am pregătit pentru tine, bobocul la Facultatea de Medicină!

 
Screenshot 2020-10-02 at 02.20.04.png
cuprins ghid boboci 1
cuprins ghid boboci 2

“Un nou capitol al vieții voastre a început, viața de student. Un capitol frumos, greu, neașteptat și epatant, un capitol ce vă va forma nu numai ca viitori medici, asistenți, kinetoterapeuți sau laboranți, ci și ca viitori oameni, căci “The quality of a university is measured more by the kind of student it turns out than the kind it takes in.”

— Robert J. Kibbee

 

Acest nou capitol pe care îl începeți este diferit. Veți descoperi ceea ce înseamnă să fii independent, să îți asumi responsabilități, câteodată să dezamăgești, câteodată să mulțumești. Ca student la medicină te vei regăsi, de multe ori, în condiția duală învins învingător, condiție dificilă și tragico-comică. Ești cel învins, căci, în cei 6 ani pe care îi vei urma vei constata cât de multe, încă, mai ai de învățat? Sau ești un învingător întrucât cunoștințele pe care le-ai dobândit pot salva vieți? Te vom lăsa să îți răspunzi singur la această întrebare parcurgând această călătorie timp de 6 ani.

Activitățile Orientation Days 2.0

28 Septembrie

Născut din dorința colegilor de an mai mare de a vă ajuta și ghida în universul academic, Orientation Days este un eveniment dedicat vouă, bobocilor!

Știm că a fi boboc, la Facultatea de Medicină, nu a fost niciodată o misiune simplă. 

Contextul epidemiologic actual cu siguranță nu transformă experiența primului an în una simplă sau mai ușoară. Pentru că și noi am fost în locul vostru, ne dorim să vă ajutăm și să vă oferim răspunsuri la multele voastre întrebări. Pentru prima zi de Orientation Days, am pregătit pentru voi activități menite să vă ajute să faceți primii pași în a descoperi, într-o manieră prietenoasă și facilă, noul univers academic în care vă aflați.

Vă așteptăm, în data de 28 septembrie, ora 15:00. Link-ul către eveniment va fi trimis pe mail, după ce vei completa formularul!

Ședința de deschidere - ABC of University

Q&A - First Year Session

Medicine through history and time - Quiz (Social Activity)

 
 

29 Septembrie

Ziua de 29 Septembrie este dedicată dezvoltării de noi abilități! Te invităm să descoperi training-urile pregătite de Divizia de Training ASSM, menite să te ajute în viitorii ani de facultate.

Abordăm subiecte des dezbătute de studenții mediciniști, precum buna manageriere a timpului, menținerea motivației și modalități de evitarea a bine cunoscutului sindrom burnout.

TIME MANAGEMENT

Timpul este o resursă irecuperabilă, care, din păcate, ne lipsește tuturor și pe care nu o putem cumpără sau economisi.

Se spune că "time is what we want most, but what we use worst", dar asta nu înseamnă că nu poți schimbă acest fact. Deși facultatea îți va consumă o bună parte din timp, cu ajutorul acestui training vei învață cum să îți stabilești prioritățile și cum să îți planifici eficient timpul în așa fel încât să nu te abați de la scopul tău, dar nici să nu ratezi frumusețile studenției.

MOTIVATION

Felicitări! Ai intrat la medicină. Ești foarte entuziasmat și simți că nimic nu te poate opri. Ești convins că vei învață în fiecare zi, puțin câte puțin, doar asta e cheia succesului.

Nu e așa?

Ei bine, poate asta gândești acum, însă îți spun din proprie experiență, este foarte posibil că acest plan ideal să rămână doar pe hârtie. Știu că sună clișeic, dar motivația este ceea ce te împinge mai departe chiar și atunci când nu mai ai chef. Și, te asigur, vor fi multe momente de acest fel.

Dacă vrei să înțelegi mai multe despre motivație și vrei că planul tău să devină o rutină spre succes, te așteptăm cu drag la training.

Stress management

Stresul, acea componentă a vieții ce este aproape mereu prezentă. Însuși un profesor de la Harvard (Walter Bradford Cannon) a explorat biochimia stresului.

Totuși, de cele mai multe ori, considerăm că stresul nu ne aduce niciun beneficiu, ba chiar spunem că ne cauzează probleme de sănătate. Și asta pentru că alegem să ne concentrăm pe stresul negativ- pe distres, uitând complet de stresul pozitiv- de eustres. Întrucât de stres cu siguranță nu putem scăpa, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să învățăm să îl folosim în avantajul nostru- să învățăm să folosim eustrestrul. Participând la acest training vei învăța:

a) cum să îți gestionezi mai bine stresul;

b) cum să îl investești efieient, astfel încât să fii mai creativ, mai productiv și mai motivat.

Learning how to learn

&

how to take notes

Cea mai mare provocare a anului întâi:volumul enorm de materie, cu care un elev nu este obișnuit.

Se spune că în primul an, și nu numai, înveți "cum să înveți". Te folosești de diverse scheme, videouri, pixuri colorate, highlightere, jocuri de cuvinte, poezii și multe altele, până când găsești cea mai eficientă metodă de învățare. Însă… poate există o scurtătură.

Prin participarea la acest training vei descoperi și încerca diverse metode de învățare, și, mai mult de atât, trainerii noștri îți vor oferi multiple sfaturi referitoare la materiile din anul întâi.

Problem solving

&

decision making

Trăim într-o lume în continuă schimbare. Întâlnim oameni noi, tehnologii noi, probleme noi. De obicei, realitatea se schimbă mai repede decât ne așteptăm, mai ales în domeniul medical, iar noi, ca studenți, trebuie să învățăm din timp să ne dezvoltăm creativitatea, pentru a putea găsi soluții eficiente la provocările lumii moderne.

Prin organizarea acestui training dorim să anticipăm problemele pe care le poate întâmpină un boboc medicinist și să găsim împreună soluții la aceste probleme. Mai mult de atât, cu toții știm că nu este o facultate ușoară, dar am decis să mergem pe acest drum: prima decizie dintr-un șir interminabil de decizii. Iar cum tu te-ai decis și să participi la trainingul susținut de noi, uite că deja ai ajuns un numări de 2 decizii.

Ei bine, noi te asigurăm că aceste 2 decizii au fost corecte, dar oare cum rămâne cu restul?

 

30 Septembrie

Te invităm să descoperi Asociația Științifică a Studenților Mediciniști Brașoveni în cadrul ședinței de adeziune din data de 30 Septembrie, ora 15:00. Link-ul către eveniment va fi trimis pe mail, după ce vei completa formularul!

Ședința de adeziune -

Cunoaște echipa ASSM -

 

 

Toate evenimentele din cadrul Orientation Days vor avea loc în mediul online iar link-urile de acces vor fi trimise pe adresa de email participanților care s-au înscris în prealabil completând formularul de mai sus.