
Blogul ASSM

Nu e iubire
Nu te iubesc,
căci iubirea e prea puțin,
e infim
în fața a tot ce simt pentru tine,
a tot ce aș face să te salvez,
să te păstrez vie...
Autor: Brighite Opriș

Maitreyist
Îmi este dor de tine.
Îți jelesc viața eternă.
Unde te va duce ea
Când eu mă voi plictisi de aer
Și mă voi scufunda adânc în pământ?
Autor: Coraline


Femeia din infern
Oare mă cred când îi șoptesc
Că o iubesc?
Să știu eu ce-i aia iubire?
Mă-nșel ca un poet pierdut prin lume,
Cu versuri uitate, fără nume,
Fără oră, fără dată…
Autor: Alexandra-Giulia Hleuca

Un gând în legănare
,,Uneori simți nevoia să te legeni, să dansezi...Cel mai talentat partener de dans este propriul tău strop de lumină, la rândul său, el este partenerul focului divin, al eternității. Dansezi cu copilul din tine și tot ce îți oferă eternitatea.”
Autor: Noor

Sardină timp de o lună
Bună, mă numesc Natalie, am trecut în anul V și am fost vara trecută într-un stagiu în Sardinia, orașul Sassari, în luna iulie. Acolo am fost repartizată pe secția de medicină de urgență. Experiența pe insulă a fost una frumoasă. Dacă vă plac plajele, zona aceasta este de vis. Mergeam aproape în fiecare zi la plajă.
Autor: Natalie Gheorghiu

O lună în Tzatziki Land
Nu contează locul, ci oamenii și energia. Orice experiență este o oportunitate din care puteți învăța și prin care puteți ieși din zona de confort, iar SCOPE ne oferă un spațiu cultural extrem de divers și șansa de a cunoaște oameni diferiți, atât în alte țări, cât și la noi acasă.
Autor: Adina Builescu-Antonescu


The sound of music
Mai departe, vom lua drept referință capodopera cinematografică realizată în 1965, avându-i ca protagoniști principali pe Julie Andrews și Christopher Plummer, adaptare a musical-ului lui Richard Rodgers. Dacă la prima vedere, din cauza manierei ludice în care evenimentele sunt înfățișate, filmul nu pare a fi despre mesaj, la o vizionare mai atentă și mai fină, observi acel laitmotiv “frumos” (cum l-am numit mai sus) conotat în aproape fiecare replică și în fiecare piesă muzicală, în fiecare detaliu.
Autor: Andrada Maria Băncilă

Medicina sub Tâmpa - anul I
Keep in mind: toți suntem diferiți, așa că mai ales la început, BE OPEN TO NEW. Știm că poate fi extrem de dificil câteodată, însă, atât pentru cei care sunt din Brașov, cât și pentru cei care tocmai ce au ajuns în acest oraș, facultatea reprezintă primul pas către viața de adult și maturizare. Cu toate acestea, cu perseverență și multă răbdare o să vă croiți un viitor foarte frumos atât în facultate, dar și ca viitori specialiști.
Autor: Marina-Aida Barangă

Medicina sub Tâmpa - anul IV, semestrul al II-lea
A fost un semestru în care online-ul și offline-ul au încercat să se completeze armonios, însă pot spune că uneori am simțit lipsa interacțiunii cu pacienții, mai ales fiind vorba de un an clinic în care este foarte important să vezi și cazuri reale, nu doar pe hârtie.
Autor: Andreea Maria Bujor

Medicina sub Tâmpa - anul IV, semestrul I
După o perioadă de timp îndelungată în care pandemia cu virusul SARS-Cov-2 nici pe departe nu ajunsese la un deznodământ, acest prim semestru al anului IV a reprezentat într-o oarecare măsură o încercare de întoarcere la viața de dinainte de pandemie. Însă cum această întoarcere nu mai este posibilă, anul universitar 2021-2021 a întâmpinat și el numeroase obstacole. În octombrie 2020, vaccinarea nu era încă o opțiune în lume și în România.
Autor: Andrada Maria Băncilă

Med Poets Society Club - Chapter 9
Nici ochii mei nu mai știu ce să înțeleagă
din gesturile făpturilor
nejudecate încă
în tribunalul suprem al rațiunii.
Dar urechile-mi sunt oare mai limpezi?
Autor: Brighite-Maria Opriș

Med Poets Society Club - Chapter 8
Dragă Nero,
Când oceanele se vor fi uscat de tot și soarele va răsări din Vest, iar surzii vor putea auzi strigătele Pământului ce se stinge în agonie și orbii îl vor putea vedea sângerând prin fiecare crăpătură, atunci să îți descui ușa și să mă aștepți, pentru că mă voi întoarce la tine.
Autor: Coraline

Med Poets Society Club - Chapter 7
Cum căutam pornită prin Grădină să văd chipul Zeului, să-i văd trupul în întregime. Jignindu-i măreția și nesocotindu-i prezența, goneam, cu ochi aprigi, răbdarea sa, să nu mă mai însoțească îngerii, să văd ce se întămplă.
Autor: Irina Georgiana Moise

Medicina sub Tâmpa - anul V, semestrul al II-lea
Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire asupra a ceea ce înseamnă, de fapt, anul V, semestrul II, din punct de vedere academic. “Este un semestru destul de dificil, întrucât este studiată o patologie variată materia fiind diversificată (de la Neurologie și Medicină Psihosomatică, până la Chirurgie Pediatrică și Medicină Internă)” ne mărturisește Radu, în timp ce Ana adaugă: “Învățați din timp pentru Medicină Internă!”.
Interviu: Radu Matei și Ana Miron
Autori: Andreea Bujor și Andrada Băncilă

Medicina sub Tâmpa - Anul VI, semestrul I
“What we call the beginning is often the end. And to make an end is to make a beginning. The end is where we start from.” spunea T.S. Eliot într-unul dintre poemele sale. Chiar dacă din exterior cuvintele par raționale și ușor de aplicat, când suntem noi cei în cauză, adeseori se întâmplă să ne lăsăm derutați, confuzi, adeseori uităm să considerăm un deznodământ și un nou început.
Interviu: Radu Matei și Ana Miron
Autori: Andrada Băncilă și Andreea Bujor

Med Poets Society Club - Chapter 6
Mă grăbeam cum se grăbește puiul către părintele prea iubit,
către izvorul de calm lăuntric și către unica alinare pe Pământ:
emoție pură, fără condiții, fără gelozie, doar sentiment netrucat.
Autor: Brighite-Maria Opriș

Med Poets Society Club - Chapter 5
Te iubeam iubind și marea Și cuvântul tău îl am. Te iubesc trăindu-ți starea, Chiar când ploaia cade-n geam. Autor: Dan Maria-Roxana

Med Poets Society Club - Chapter 4
Cu trupul sfrijit de foame și de lipsa de mișcări, proptit cu greutate pe marginea unui pod de lemne vechi. Un pod care trece peste mare. Un pod, să aibă un cap între noi doi, o strajă, și celălalt departe. Să nu aflăm cumva ce mai păzește. Ce mai separă. În ce pământ s-a adâncit. Să nici nu ne întrebăm.
Autor: Irina Georgiana Moise